marți, 5 mai 2015

Dati vina pe voi !!! Apoi iertati-va!!!


   Psihologie pentru incepatori : totul ni se trage din copilarie.
   Am avut o copilarie fericita cu parinti preocupati de bunestarea noastra sau de viitorul nostru si am ajuns ca adulti in cautare permanenta de aprobare si suport.
   Am avut o copilarie trista cu o familie dezbinata si am ajuns ca adulti in cautare permanenta de aprobare si suport.
   Parinti decedati, violente domestice, abuz de bauturi alcoolice si limbaj trivial, legaturi extraconjugale sau parinti extraprotectivi, oricare ar fi motivele, ele exista. Si vor exista in continuare. Treci peste ele, da vina pe tine si nu pe copilaria si parinti tai si iarta-te!!!!
   Ai ajuns la varsta la care esti suficient de matur sa faci diferenta intre bine si rau. Sti deja ce vrei si sti deja cum vrei sa fie restul vietii tale. Dar te lovesti de un zid, te lovesti de propiile tale temeri. Te vezi copil, singur, abandonat, neinteles si trist. Dar nu esti tu. Tu esti puternic, tu ai supravietuit, te-ai ridicat cand nimeni nu a crezut in tine pentru ca ai putut, pentru ca tu esti puternic!
   Nu mai da vina pe trecutul tau. Tot ce s-a intamplat este doar atat : TRECUT!
   Priveste ziua asta ca cel mai frumos cadou, ca prima zi a restul vietii tale!!! Toate rautatile, frustrarile vietii, adune-le si sufla-le ca pe o geana pe care candva iti doreai o viata mai buna. Tu ai reusit deja doar ca nu sti. Nu vezi cum viata ta atat de frumoasa s-a conturat si a luat nastere din visele si sperantele tale. Vrei sa dai vina pe cineva? Da vina pe tine! Si apoi iarta-te!
   Iarta-te si bucura-te de ceea ce ai devenit, de ceea ce ai cladit. Bucura-te si iubeste cum ai vrut sa fi iubit!
   Nu trecutul te defineste, ci prezentul. Esti doar ceea ce vrei sa fi. Un om minunat, cu suflet cald si cu multe de impartasit lumi.
   Ai invins deci iarta-te! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu