joi, 19 februarie 2015

24 de ore



    Tot ce exista in jurul nostu ne influenteaza direct. Chiar daca suntem acasa sau la birou sau mergem pe strada. Aceste lucruri ne pot face sa ne pierdem concentratia si ne fac sa acordam mai mult timp lucrurilor lipsite de importanta.

    Citeam, zilele trecute o carte interesanta despre timp sau mai bine zis despre cum ne organizam timpul. Timpul este singurul lucru pe care il avem toti in comun. Fiecare dintre noi are la dispozitie 24 de ore intr-o zi. Nici mai mult, nici mai putin. Ce decidem sa facem in acest interval de timp ne diferentiaza. 

    De cate ori ti-ai propus sa faci ceva si intr-un final ai abandonat din lipsa de timp? Traim in secolul viteza si trebuie sa tinem pasul cu tot ce se intampla in jurul nostru dar unitatea de timp pentru o zi nu s-a modificat. Si cei care traiau acum 100 de ani, 1000 de ani, aveau la dispozitie tot 24 de ore intr-o zi. 

   Vorbeam ieri despre un scop caruia sa-i aloci timpul necesar pana cand acest scop devine realitate. Dar cum sa ignori celelalte aspecte ale vietii de zi cu zi? Nu le ignori, le organizezi. Daca iti incepi ziua organizand mediul in care esti (acasa sau la birou) restul zilei il poti petrece concentrat asupra proiectelor tale. 


"Problema cu a pastra biroul si mediul din jurul tau dezorganizat este ca dezordinea din jurul tau se transmite mai departe catre modul la care gandesti. Catre modul in care actionezi, catre disciplina ta personala. Si vei deveni tu insuti dezorganizat si neatent. Iar asta se va transmite in final catre performantele tale."
                                                                                                  Florin Rosoga - 24 de ore


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu